Tanó Móni: A vidéki otthontól a táskatervezésig…

2011-et írunk.. Már akkor foglalkoztatott a gondolat, hogy vállalkozó szeretnék lenni. Szakmámból adódóan egy lakber. blogot indítottam. A country stílus nagy kedvencem, ezért lett ez az „A vidéki otthon”, ami nagyon kedvelt a mai napig www.avidekiotthon.hu. A lakberendezés mellett hobbivarrónő voltam, elkezdtem lakáskiegészítőket varrni és kézműves vásárokban értékesíteni ekkor még főállás mellett.

2013 év elején jött a nagy áttörés; ha belső tereket, bútorokat tudok tervezni, miért ne tudnék táskákat is. Emlékszem, pillanatok alatt elkészültek az első táskamodellek a kiegészítőkkel hölgyek számára. A textilek a country stílust, a formák a letisztultságot mutatták már akkor is. Ezt már igazán komolyan gondoltam, rengeteget olvastam a vállalkozás indításáról és megtettem minden tőlem telhetőt a siker érdekében. Épp az indulást terveztem, mikor megtudtam, hogy egy un. „Önindító Projektet” indítanak leendő vállalkozók részére a régió kreatív ipar fejlesztése céljából. Olyan érzésem volt mintha rám tervezték volna. Jelentkeztem, nagy meglepetésemre felvettek, így hathónapig csak a vállalkozás indításával, marketinggel, üzleti tervvel foglalkozhattam, mialatt piackutatást végeztem és már értékesítettem is a meglévő készletet. Így utólag úgy gondolom ez az időszak volt a megalapozása a mostani sikereimnek.

2013 novemberében kezdődött végül a handmade by TANÓ MÓNI mint vállalkozás a márka építése. Már az első évet sikerrel zártam. Megnyitottam a webáruházam www.tanomoni.hu . A második évben a létező összes lehetőséget kihasználtam, táskáimmal-kiegészítőimmel megfordultam minden lehetséges rendezvényen, kézműves vásáron. Több offl-line és on-line cikk is megjelent rólam, a munkámról. Pécsett elkezdtek megismerni. A vásárokon jó visszajelzéseket kaptam. Sorra hallottam ismerősöktől, hogy a TANÓ MÓNI termékeket már márkaként említik sok helyen; pl. iskolákban elterjedtek a diákok között, de bankba betérve is büszkén mesélte az ügyintéző hölgy, hogy TANÓ MÓNI táskát kapott ajándékba.. Ekkor még a textileké volt a főszerep, majd a 2016-os év változást hozott a színes műbőrökkel az anyaghasználat területén.

2017-ben megújult a teljes táskapaletta a színes műbőrökkel kiegészítőkkel együtt. Ebben az évben olyan dolgokban is kipróbálhattam magam, amit korábban nem gondoltam. Egy éves haladó marketing tanfolyammal kezdtem. Év elején egy TV interjú készült velem. Kiállítóként részt vettem a pécsi DESIGNHÉT rendezvényen az új kollekcióval. Év végén egy középiskolai vállalkozási vetélkedő zsűritagjaként debütáltam.2018 év eleje egy számomra nagyon örömteli dologgal indult. A Pécs Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara „ Az év fiatal üzletembere” díját ítélte oda a munkámért a TANÓ MÓNI márka felépítéséért. Majd felkértek egy előadásra, „Hogy legyek jó vállalkozó” címmel, ahol a vállalkozásom sikereiről és a nehézségiről beszéltem, szakiskolás diákok előtt.
https://handmadebytanomoni.blogspot.com/search/label/t%C3%B6rt%C3%A9n%C3%A9sek

A webáruház és a vásározás is folyamatosan zajlott mindezek mellett. Nagy hangsúlyt fektetek árusítás közben a beszélgetésekre, mi vált be, min kell változtatni. Így alakul a termékpaletta.

Számomra nagyon fontos, hogy aki használja a táskáimat, kiegészítőimet, szeresse és örömmel tegye.

Érezze magát egyedinek, különlegesnek.

Amit mindenképp megemlítenék, hogy mennyire fontos a háttér, hogy a család mögöttem állt. Voltak nehéz időszakok, amin a hitem tudott keresztülvinni és soha nem adtam fel.

Az öt év alatt felépült a handmade by TANÓ MÓNI márka, egy vállalkozás ami már az elejétől fogva sikereket ért el.

Idén újra nagy terveim vannak.

TANÓ MÓNI
a táskatervező
www.tanomoni.hu