Dr. Somogyi Patrícia: Egy új szakma bevezetése Magyarországon és annak meghonosítása

Dr. Somogyi Patrícia vagyok, a home staging hazai meghonosítója, az MSP Home Staging komplex módszertanának kidolgozója. A közgazdász doktori és a lakberendezői végzettségem megszerzése után 2011-ben, a gazdasági válság közepén találkoztam a home staginggel, amikor a saját lakásunkat szerettük volna eladni.

Az Amerikában már több, mint 50 éve működő módszert adoptáltam a hazai viszonyokra és kibővítettem egy komplex módszertanná, amelyet MSP Home Stagingnek neveztem el. Az ingatlanbefektetések mellett elsőként tanácsadó lettem, majd 2015-től elkezdtem oktatni.

Mostanra egy 4 szintes oktatási rendszert építettem fel, saját oktatóközponttal, mindezt úgy, hogy közben elváltam, egyedül neveltem két kislányomat, és gyakorlatilag 0 Ft-ból indultam el.

A vállalkozásom küldetése, hogy a szemlélet elterjesztésével megváltoztassam a hazai ingatlanpiacot minőségi lakásokkal és ingatlanhirdetésekkel.

Büszke vagyok arra, hogy a tevékenységem eredményeképpen létrejött egy hazánkban korábban nem létező, értékteremtő szakma.


Az évek során felfedeztem a személyes hajtóerőm: az önmagukat kereső nőket inspiráljam arra, hogy kiteljesítsék önmagukat, tudatosságra és proaktivitásra ösztönözzem őket, és átadjam a lelkesedésem számukra.

Azon túl, hogy egy örömöt hozó, komplex szakmát kapnak a kezükbe, anyagi biztonságra és szabadságra tehetnek szert bármely élethelyzetben is vannak. Én a példamutatásban és az értékteremtésben hiszek.

A home staging egyre ismertebbé válik Magyarországon, megítélésem szerint most vagyunk a robbanás előtti pillanatban, azonban a gyorstalpaló kurzusok megjelenésével, a nem megfelelő marketing üzenetek miatt a felhígulás, minőség- romlás elindult. Az elmúlt években megéltem az általam kifejlesztett komplex módszertan eltulajdonításának kísérleteit is.

Éppen ezért a következő lépés a szellemi termékem levédése, a marketingem fejlesztése, az értékesítés automatizálása, a képzési struktúra bővítése, illetve a következő nagy cél az MSP Home Staging külföldi ingatlanpiacokra való adoptálása.