Vad Ágnes: Fenntartható vállalkozás – fenntartható boldogság

Marketing-közgazdászként 28 évesen lettem először vezető. Imádtam a nemzetközi légkört, a folyamatos tanulást és az emberekkel való szoros együttműködést. 35 éves koromig biztos voltam benne, hogy soha nem leszek vállalkozó.

Aztán 40 évesen mégis az lettem. Önként. Bár élveztem vezetőként az emberekkel való együttműködést, de egyre nyomasztóbbnak éreztem, hogy mások céljaiért dolgozom.

2017-ben kezdtem el coachnak tanulni. Világossá vált, hogy az emberek fejlesztésével akarok foglalkozni. Először belső coachként képzeltem el magam, de erre nem volt lehetőség. Beleálltam a coach-vállalkozó létbe.

Tudatosan készültem erre a lépésre. Az akkori vállalati kultúra lehetővé tette, hogy nyíltan beszéljek a terveimről. Egy 12 hónapos „transition plan”-t kínáltam a vezetőimnek, a terv teljesítéséért cserébe 12 hónapnyi sikerdíjat kértem – amit teljesítettem. 2019.01.01-től pedig főállású coach-vállalkozóként indítottam az évet.


Megtanultam, hogy a rugalmasság és az alkalmazkodóképesség kulcsfontosságúak a sikeres vállalkozás építésében. Rájöttem, hogy az emberek fejlesztésére való fókuszálás nemcsak az ügyfeleim számára előnyös, hanem a vállalkozásom növekedéséhez is hozzájárul.

Az ügyfelek igényeinek változásával folyamatosan alkalmazkodom és fejlesztem módszereimet. Így lettem Human Potential coach, végeztem el a Positive Psychology szakot a Pennsylvania University-n és lettem az Inner Development Goals közösségének hazai vezetője.

Ez növeli a vállalkozásom innovációját és versenyképességét, ami stabil alapokra épül, és dinamikusan fejlődik az ügyfelek sikereivel párhuzamosan.

A jövőre nézve a harmónia és fenntartható boldogság a fő célom. A belső jólét, értelmes célok, pozitív kapcsolatok, fizikai jólét, társadalmi felelősségvállalás, önismeret és tudatosság mind hozzájárulnak ehhez.

Ezek az alapelvek nemcsak az életemet, hanem a vállalkozásomat is vezérlik.