Zrubka Eszter: A bennünk szunnyadó Alkotó

A bennünk szunnyadó Alkotó –
avagy kreatív vállalkozás indítása a bölcső mellől

Belevágni egy vállalkozásba kisgyerek mellett nem egyszerű, de nem is lehetetlen!

Bár szakmai pályám komoly irodai munkavégzéssel járt, mindig is szerettem kézműveskedni, alkotó munkát végezni.

Egy jó ötlettel indult minden, az otthon töltött lelassult idő a kisbabámmal pedig ennek tökéletes táptalaja volt.

Sikerült autodidakta módon elsajátítani egy olyan kézműves technikát, amit országunkban akkor még nagyon kevesen ismertek – a tűnemezelést – ami voltaképp szobrászkodás a gyapjúval.

Állati portrékat, szobrokat kezdtem készíteni, egyedi megrendelések alapján.

Így jött létre az Inkarno – az elnevezés az inkarnáció szóból ered – azaz gyapjútestbe leszületett lelkek.

Hamarosan már nem csak barátok és idegenek érdeklődtek, hanem magazinok, tv-műsorok is. A publicitás megkívánta, hogy hivatalos keretet is adjak a hobbimnak, így lettem fél év elteltével egyéni vállalkozó.

A műhelyem és irodám, azaz a teljes vállalkozásom azóta is csupán egy íróasztal a nappali egy napos sarkában, valamint sokféle gyapjú és jópár nemezelőtű.

Így indult minden, most már több mint 4 éve.

A GYES, GYED végére egy jól futó kreatív vállalkozásom lett, amiben elég bizodalmam volt ahhoz, hogy bátran felmondjak a munkahelyemen. Édesanyaként az, hogy a magam ura lehetek és rugalmasan dolgozhatok a saját ütememben és családom igényeihez mérten, a legnagyobb álmom volt.

A szobrászkodás mellett, az online-marketing nagyon fontos részét képezte a vállalkozásom felfuttatásának, ami nélkül nem lehetnék keresett alkotó.

Mára már több ezren követik munkáimat Fb oldalamon, online boltjaim vannak itthon és külföldön.

Nemzetközi szinten is sikerült megismertetnem munkáimat, amire igen büszke vagyok, sőt egyre több a külföldi felkeresésem és megrendelőm van.

Két évnyi munka és tapasztalatszerzés után elhatároztam, hogy zászlóvivője leszek idehaza ennek a kézműves technikának és minél több emberrel ismertetem meg a tűnemezelést. Azóta workshop-okat szervezek és startok, körülbelül 200 embert oktattam ez idő alatt, az egész országban.

A projektszemlélet, a nyelvtudás és némi pedagógiai véna, mind nagyon jól jött az Inkarno felfuttatásában és fejlesztésében.

Nem születik mindenki vállalkozónak, én is folyamatában nőttem fel a feladathoz. Kis lépésekben az egyre nagyobb tervek és álmok felé.

 

 

https://www.facebook.com/Inkarno01
https://www.instagram.com/inkarno_art
https://www.meska.hu/Shop/index/19782
https://www.etsy.com/shop/Inkarno