Stern Szilvia: Hogyan válts automata életmódról kézi vezérlésűre

Ahogy a legtöbben, én is alkalmazottként dolgoztam, ami csak a megélhetésről szólt. Hálás voltam, mert volt egy tervezhető, valamennyire biztonságos életem. Nehézségek, betegségek kapcsán felismertem, hogy az élet túl értékes, és rövid ahhoz, hogy csak erről szóljon, miközben annyi csoda, és lehetőség van bennünk.

Egyre tisztábban körvonalazódott, mi minden inspirál, és lelkesít, mit tudok tenni, adni, hogy a saját életem, és a környezetemé is élhetőbb, emberibb legyen. Már nagyon feszítő volt a kontraszt, aközött amit teszek, és amit szívből szeretnék tenni. Munka mellett sok tanulás, gyakorlás, személyiség fejlődés, és önismereti munka után meghoztam a döntést, és megtörtént a váltás. Elkezdtem a saját vállalkozásomat.

Gazdasági, és marketing szempontból számos hiánnyal, de tettrekészen, örömmel és persze nem minden alap nélkül kezdtem bele a munkába, és teszem mind a mai napig. Szakmailag, és emberileg folyamatosan képzem, fejlesztem magam. Több tréner társammal együtt belefogtunk az Erőszakmentes Kommunikáció Nemzetközi Akkreditációs képesítés megszerzésébe. Az emberi kapcsolatok minőségi javulása, és az együttműködés- számomra – leghatékonyabb módját igyekszünk átadni egyénileg, csoportosan, gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Mindennek a segítségével olyan minőségű az életem, és számos kapcsolatom, amelyről korábban csak álmodtam, és amelyet a környezetem is egyre inkább visszajelez, és igényel. Tanítással, tréningekkel, gyógyulást segítő konzultációkkal, mozgás, és tánc foglalkozásokkal igyekszem támogatni mindazokat, akik szeretnének egészségesebb, teljesebb, emberibb életet élni.

Két és fél éve vagyok vállalkozó. Egyelőre egyedül, 50 év feletti nőként teszem a dolgomat, és próbálok fejlődni, fennmaradni, növekedni, és ami a számomra legfontosabb: szakmailag igényes, értékes szolgáltatásokat nyújtani, egyensúlyban azzal, hogy a saját életem is egyre jobbá váljon.

Egészségesebb, fittebb, és minden nehézséggel együtt is kiegyensúlyozottabb vagyok, mint korábban valaha.

A vállalkozások kezdeti nehézségei fokozottan, és talán halmozottan is jelen vannak. Éppen az a tudás, és tapasztalás segít, amellyel én is támogathatok másokat, hogy ezen a szakaszon túljutva elérjem a céljaimat.

Saját életemmel szeretném megvalósítani, és mindezt másoknak is átadni, hogy az élet értelmes, értékes, élhető, a kapcsolataink minősége támogató, örömteli, őszinte, és szeretetteli is lehet.

“Automata”, azaz megrögzött szokások által vezérelt életmódból hogyan válthatunk “kézi vezérlésre”, amikor a tudat és a szív is a helyén van, együttműködik, és az életet szolgálja.

Bármilyen életterületről legyen is szó, a tudatosság fejlesztésével olyan változásokra vagyunk képesek, amit semmi más nem pótol.

Pénzügyileg természetesen még nem tartom magam sikeresnek, bár egyelőre tartozás nélkül működök, és ez is eredmény. De az életminőségben elért változásban, és mások támogatásában, fejlesztésében igen. Mindezt szinte pénz nélkül. A szeretteimtől, barátaimtól, és azoktól kapok támaszt, erőt, akikkel dolgozom. Azért írtam meg a történetemet, mert az, ahol éppen tartok szintén értékes, és inspiráló lehet. A sikerhez vezető út talán egyik legnehezebb, de mégis élhető szakaszáról szól.