Színházba megyünk…

Mindent Éváról

Színházba megyünk…

Már az őszi színházi évadban, 2015. szeptember 11-én mutatja a Belvárosi Színház a Mindent Éváról című darabot – az Orlai Produkció előadásában. Mivel a PWA egyik kulturális partnere az Orlai Produkció, ezért egyesületünk is megtekinti az előadást valamikor ősszel. Ezt külön is meghirdetjük tagságunk, önkénteseink körében is.

Mit kell tudni a Mindent Éváról című darabról? Hogy az ebből készült film – Bette Davis főszereplésében – ma már klasszikusnak számít: 1951-ben tizennégy Oscar-jelölést kapott, hatot meg is nyert. A mű alapvetően a színház könyörtelen és gátlástalan világát mutatja be: az erős női karakterei miatt „a nők filmjének” is szoktak nevezni.

Az eredeti színmű szeptembertől a budapesti Belvárosi Színházban megy majd. Margót, az idősödő színésznőt Hernádi Judit alakítja, Évát, a fiatal, karrierista kolléganőjét Kovács Patrícia. Egri Márta Karent játssza, Margó civil barátnőjét.

– Színház a háttér, de a darabbeli fiatal és idősödő színésznő vetélkedése túlmutat a belterjes kulisszákon. A valóságról szól, a generációk helycseréjét is mutatja. Mindannyian megélhetjük ezt bármely hivatásban. Itt Éva, az ifjú színésznő elcsavarja a férfiak fejét, minden más eszközt is megragad, hogy kitolja a színpadról idősebb kolléganőjét. Karen sokáig észre sem veszi, hogy Éva felhasználja őt könyörtelen játékaihoz – mondta Egri Márta.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük