A mentori szerepkörről egy kicsit bővebben

Ki lehet mentor? Mit adhat egy mentor? Mikor van szükség rá, és kinek lehet mentora? Több kérdés is felmerülhet a témában.

 

Definíciója szerint a mentor olyan, általában idősebb tanácsadó, tanár, aki bizalmi, baráti jellegű kapcsolat keretében nyújt szakmai segítséget, iránymutatást valaki számára. Egy mentor a szaktudás nyújtása mellett példát mutat, támogat, biztat és ösztönöz is. 

Ez nem egy újkeletű dolog, a kifejezés a görög mitológiában szereplő Mentór nevéből származik aki Odüsszeusz jó barátja és fiának atyai tanácsadója volt.

Manapság a szervezetek előszeretettel használják a fejlesztésnek és a támogatásnak ezt a formáját. Számos esetben hasznos tud lenni, ilyen például a kollégák beilleszkedésének segítése, szakmai előrelépés támogatása, illetve akármilyen új területen  való  helytálláshoz sokat segíthet a már tapasztalt kolléga ismereteinek megosztása, iránymutatása.

A mentoring egy bizalmi kapcsolat, amelyben a mentor átadja a tapasztalatát a mentoráltnak. A mentornak már vannak ismeretei, elért valamit olyat, amire a mentorált is vágyik, vagy ami felé halad, és azáltal, hogy elmeséli a saját megéléseit, saját tapasztalait, sokat segíthet a tájékozódásban a mentorált számára. Ez lehet egy szemléletmód, vagy akár konkrét szaktudás. Fontos szempont ebben a kapcsolódásban, hogy a mentor mindenféle érdek nélkül támogatja a másik fél fejlődést és szakmai előmenetelét. Mindemellett a mentor is tanulhat és fejlődhet a mentorált által.

De milyen területeken fontos kiemelkedőnek lenni mentorként?

 

Bizalom kialakítása

Ahhoz, hogy ez a kapcsolódás eredményes legyen, a mentornak képesnek kell lenni egy bizalmi, biztonságos és elfogadó környezetet biztosítani. Olyat, ahol nincs rossz kérdés, ahol mindent meg lehet osztani, és szabad vállalni a gyengeségeket, a hibákat. Ezek mellett fontos a határok feszegetése, a tanulási zónába kalauzolás. Ebben a említett légkörben szárnyalhat a mentorált.

 

Hitelesség

A hitelesség minden fejlesztő területen nagyon fontos, nincs ez másképp a mentoringgal sem. A jó mentor az adott témában hiteles, a szaktudása és hozzáállása megkérdőjelezhetetlen. Ez nem a tökéletesség illúzióját jelenti, hanem azt, hogy őszintén képviseli, amit mond, és az alapján cselekszik, amit mond. Ő maga is onnan indult, ahonnan a mentoráltja, rengeteget dolgozott és tanult azért a pozícióért, amiben van. Ő is követett el hibákat, amelyekből képes volt tanulni.

 

Hatékony támogatás

A mentor felismeri, ha egy eszköz vagy megközelítés nem ér célba a mentoráltnál, és a széles eszköztárából választ már módszert. Segít neki gondolkodni, kreatívnak lenni. Folyamatosan biztosítja a támogatásáról, miközben kihívások elé állítja.

A cikk olvasása közben biztosan számos további kérdésed felmerült a mentoringgal/ mentee/ mentor léttel kapcsolatban, mi segítünk Neked ha elakadásod van, jelentkezz a PWA mentorprogramjába, ugyanis elindult a jelentkezés a 2023-as programunkra. Amennyiben 2022. december 31-ig jelentkezel a csapatba, akkor kedvezményesen tudsz még hozzánk csatlakozni. 

 

Tagsági/részvétei díjak:

  • Az egyesület tagsági díja 2023: 48.000 Ft/év
  • Cégek egyesületi tagsági díja 2023: 140.000 Ft/év
  • Név: Munkájukban Sikeres Nők Egyesülete
  • Bankszámla szám: CIB 10701520-67602317-51100005

 

Bővebben itt olvashatsz róla: 

Várjuk jelentkezésed! Fejlődjünk együtt!