Katona Melinda

Gondolkodjunk szinergiákban!

katonamelindjaAmikor öt-hat éve a PWA-hoz bekerültem, és alelnök lettem, az egyesület nyelve az angol volt, működését pedig erősen meghatározta az angolszász kultúra és gondolkodásmód. Főként külföldi hölgyek vettek részt benne; eseménysorukat a networkingre fűzték föl.

Egy-két esztendő múlva elnökké választottak. Az angolszász kultúra erősségeiből mindent megőriztem. Ugyanakkor láttam azt is: a csapat nem egységes, a külföldiek visszamennek az anyaországukba, a rendezvényeknek sincs stabil közönsége. A PWA átjáróház volt.

Azt gondoltam: ha feltöltenénk magyar sajátosságokkal az egyesületet, talán a hiátusok is megszűnnének. Magyar lett a „hivatalos” nyelvünk. Ezzel kinyitottuk a kapukat a magyar női vezetők és persze a magyar férfi vezetők előtt. A Sikeres Nők Egyesülete férfiak számára is nyitva áll: nem osztjuk ketté a világot csak férfiakra és csak nőkre, a különbözőségeket inspirációnak tartjuk az együttműködéshez. Mi fontosnak tartjuk a tapasztalati bölcsességet, a kreatív felismerést és az intuitív szintézist.

Egyre többet foglalkoztunk azzal a kérdéssel: mi a PWA missziója? Pusztán egy üzleti networking legyünk? Adjunk tartalmat is? Mit és hogyan?

Mára talán társadalomformáló szervezetté váltunk, ahova mindenképpen érdemes és jó tartozni. Olyan közösség a miénk, ahol – minőségi szakmai tartalmak átadása mellett – megtanítjuk egymásnak és másoknak is az együttműködést, a szinergiákban való gondolkodást és a tudatosabb életstratégiát.

A Borealis Consulting ügyvezetője vagyok; a cég tudástranszferrel, szervezetfejlesztéssel, tanácsadással, tréninggel, coachinggal foglalkozik.

Két fiam van: 16 és 19 évesek.

Elérhetősége:

Mobil: +36 30 44 53 487

E -mail: melinda.katona@borealisconsulting.hu

Skype: melinda.katona

LinkedIn: Katona Melinda